IMG_0408

 

 

 

 

 

Wij, Rob en Fia,  kochten onze eerste bouvier teefje genaamd Leika bij een boerderij in Lienden. Zij was nog rondom gecoupeerd. De liefde voor de bouvier is bij haar ontstaan. Leika was een hond waarmee je kon lezen en schrijven. Zij is bijna 11 jaar geworden.

Na Leika kwam onze tweede bouvier, Dico Odessa van Joscosal. Dico was een zeer temperamentvolle en dominante reu die een zeer consequente aanpak nodig had. Hij was een geweldige hond op de club en behaalde daar zijn VZH diploma. Helaas is hij maar 6,5 jaar geworden.

Onze derde boef werd Samira Quincy off the Three Angels, zij werd geboren op 7 juli 2000. Voor ons een hele bijzondere datum want op 7 juli is ook onze dochter geboren. Samira was een zeer evenwichtige en sociale hond.

Precies een jaar later op 7 juli werd haar half zusje Lizzy Quincy off the Three Angels geboren. Dat werd onze vierde bouvier en speelkameraad voor Samira. Lizzy was een zeer vrolijke hond maar ook met een evenwichtig en sociaal karakter. Helaas is zij op 9 jarige leeftijd tijdens een operatie overleden.

Wij besloten al gauw dat we voor Samira een kameraadje erbij wilden en op 7 Juli 2010 werd onze vijfde bouvier Layla Mortisha de Fremery geboren. Samira heeft met haar fantastische karakter geholpen bij de opvoeding van Layla.

Omdat Samira inmiddels op leeftijd kwam besloten we dat we er nog een bouvier bij wilden. Op 19 februari 2012 moesten we helaas Samira laten inslapen en een dag later werd onze jongste Lisa Casanova de Fremery geboren, een volledige zus van Layla. Hoe bizar.

Met Layla zijn we in januari 2012 voor het eerst gaan showen in Waalwijk en hier haalde zij haar eerste uitmuntend . Later zijn we dit ook gaan doen met Lisa. Deze hobby is wat uit de hand gelopen inmiddels lopen we show in binnen- en buitenland.

10 Mei 2014 is onze eerste zelf gefokte hond geboren, een teefje genaamd Suri. Helaas was dit ook de enigste pup. Suri hebben wij bij ons gehouden.

Inmiddels hebben wij gezinsuitbreiding gekregen, eind 2015 is onze Bente bij ons geboren en eind januari 2016 onze Don.

Wij hebben onze boeven laten röntgenen op HD en ED, ogen laten testen, DNA registreren en zijn met succes geslaagd voor de gedragstest de zogenaamde Alphatest. Helaas is deze test afgeschaft en is Suri een van de laatsten die deze test nog heeft kunnen doen

Nu hopen wij dat dat wij meer mensen van dit geweldige ras mogen laten genieten.